Južna Francija in Pireneji 2004

Pred vami je kratek pregled fotografij motorističnega potepanja po Franciji in Pirinejih med 12. in 27. junijem 2004. Potovanja so se udeležili štirje člani MK Viharniki, kot gost pa se nam je pridružil Bojan iz Celja s svojim GS-om. V soboto 12.6. je torej z Jesenic krenilo 5 avanture željnih ljudi na 4-ih motorjih.
Prvotno naj bi potovanje trajalo 12 dni, vendar smo se odločili turo podaljšati in si ogledati še francoski Centralni masiv, ter pred tem prečkati še nekaj prelazov v Savojskih Alpah.
Za prelaze v Alpah smo izbrali take, ki jih leta 2002 (Alpe in Azurna obala 2002) nismo prečkali, najlepši pa je bil prav zadnji Col du Glandon. Tudi odločitev za Centralni masiv se je izkazala za dobro, saj gre za pokrajino samih ugaslih vulkanov, ki so sedaj poraščeni s travo, ali pa zaliti z vodo. Reke, ki tečejo skozi pokrajino ustvarjajo globoke soteske in privabljajo turiste iz vsega sveta.
Pirineje smo prevozili od Sredozemlja do Atlantika po francoski strani, v obratni smeri pa po španski strani. Seveda je bil obvezen tudi skok v Andorro, pogledat ali je tam res vse ceneje. In česa se bomo najbolj zapomnili. Jaz osebno cest! Ceste so bile vseh 5260 km naravnost božanske!