Alpe II 2010

Glede ne to, da smo v devetih dneh prevozili preko 20 gorskih prelazov, od tega kar 14 preko 2000 metrov je Alpe II edini pravi naslov za to furo. Tudi sama trasa je potekala po nekaterih cestah, ki smo jih pred sedmimi leti že prevozili. Zadnji dan recimo, je bil popolnoma enak zadnjemu leta 2002.
Na začetku je kazalo, da se bova fure udeležila le dva člana Viharnikov, pa so se zadnji trenutek prključili še Lakner & Co. tako, da je 15.6.2009 na pot krenilo pet motorjev. Pot nas je vodila preko Avstrije in Italije v Švico. Čeprav slednja ni članica EU, nam na mejnih prehodih ni bilo treba nikoli pokazati dokumentov, pa čeprav smo (sva) italijansko-švicarsko skupaj prečkali kar 14 krat.
Po dveh dneh so se Lakner & Co. poslovili in se dveh etapah vrnili domov, midva pa sva ostala pri jezeru Lugano še naslednjih pet dni in od tu delala dnevne fure. Po petih dneh sva se preselila še do gardskega jezera, kjer sva ostala dva dneva in se deveti dan vrnila domov.
Glede na to kakšno vreme je bilo tisti čas v Sloveniji, sva jo midva še dobro odnesla. Dežne kombinezione sva uporabila le dvakrat, kar sploh ni tako slabo. Sva pa na furi doživela praktično vse, od vročine preko 30 stopinj, pa do megle in mraza na vrhu prelazov.
Fura je vključevala tudi vožnjo z gorsko železnico in trajektom preko jezera Como, jedla sva pečenega piščanca z rokami in bila usrana do komolcev, race so nama v kampu pojedle čips in italijanske označbe so nama načenjale živce. Skratka pestro in zadnji dan tudi zelo mokro.
Skupaj torej devet dni in skoraj 2800 varnih kilometrov.