Alpe 2002

Težko pričakovana skupinska vožnja Alpe 2002 se je uresničila med 14. in 24. junijem. Sedem motorjev in skupno deset ljudi je za naš klub, ki šteje 15 članov kar lepa številka. Vremenska napoved je bila dobra in ne vem, če bomo v letošnjem poletju še kdaj imeli tako srečo z vremenom. Vseh 11 dni potovanja je bilo namreč sončno in vroče. Na svojem potovanju smo obiskali tri glavne alpske države: Italijo, Švico in Francijo.
Povsod so bile ceste odlične, motorji pa nam niso povzročali težav. Prevozili smo kar 19 gorskih prelazov, od tega 12 preko 2000m visokih. Obvezen je bil ogled kanjona Verdon, nekaj dni pa smo si vzeli tudi za počitek in zabavo na Azurni obali.
Edino avtocesto so naši motorji okusili predzadnji dan, ko smo se peljali od Azurne obale do Gardskega jezera. Po obali pač nikamor ne prideš, “cjazenje” po padski nižini pa tudi ni ne vem kakšen užitek.
Ko smo po 3000km v Ratečah zapeljali na luknjasto slovensko cesto, se mi je začelo dozdevati, da bi to lahko bilo to. Ko pa na prvem jeseniškem semaforju mama v Ladi Nivi nikakor ni našla druge prestave, za njo pa ji je “šved” s čikom v ustih gladko jeb… mater, mi je postalo jasno: “To je to! Doma smo!”.